top of page

Marianne Lindner
Beeldend kunstenaar/Schilder (mixed media)

Atelier: 
Aagje Dekenlaan 82, Bussum

Telefoon:
0653289263

Email:

mlindner@xs4all.nl

Website:

www.mariannelindnerart.com

'Journeys with and without maps' is mijn motto. Ik ben een nieuwsgierig mens. Het leven gaat voor mij vooral over ontdekken – via het schilderproces, het reizen over de wereld, ‘reizen’ naar binnen, of opdoen van kennis; en hun kruisbestuiving. Het is een reis die ik navigeer, en schilder, met of zonder plan of landkaart. Als kunstenaar ben ik mijn unieke creatieve stem continu aan het exploreren en ontwikkelen. Ik ben altijd op weg naar het onbekende, naar iets nieuws. 

Mijn focus is het creëren van abstracte schilderijen, waarin het intuïtief schilderen, vanuit mijn gevoel, een belangrijke rol speelt. Ik vind dit de meest uitdagende en spannende vorm van schilderen.  Of ik nu vanuit een idee of intentie werk, of gewoon begin en zie wat er gebeurt, ik weet niet wat het eindresultaat zal zijn; dit is dus altijd een verrassing voor me. Experimenteren en het aanbrengen van meerdere lagen zijn essentieel. Ik werk met mixed media: acryl, aangevuld met diverse andere materialen, waaronder al of niet zelfgemaakt collagepapier. Kleur is een belangrijke ingang. Mijn lange ervaring in en grote liefde voor Afrika maken Afrika een groot thema dat ik verder wil uitdiepen. 

Ik maak ook figuratief werk, voornamelijk met pastel en geïnspireerd door de natuur.

Op het moment dat ik besloot me toe te leggen op het schilderen, lag er al een leven achter me. Ruim 20 jaar werkte ik als algemeen en gezondheidseconoom in de ontwikkelingssamenwerking, waarvan ik zo’n 10 jaar in Afrika verbleef. Ik reisde veel. Op het creatieve vlak was ik altijd bezig: ik musiceerde, fotografeerde en schreef.

Rond 2005 maakte ik kennis met intuïtief schilderen bij Michiel Dhont in Amsterdam. Het was direct een voltreffer. Door levensomstandigheden duurde het nog tot 2019 voordat de weg vrij was en ik besloot van schilderen mijn nieuwe beroep te maken. Ik volgde een onorthodoxe kunstopleiding, bestaande uit diverse Nederlandse en buitenlandse programma’s.

bottom of page