top of page

Anka Athmer

Schilder

Atelier: 
Oosterpad 13, 1402 NA Bussum

Telefoon:

06 29 377 866

Mail:

anka.athmer@gmail.com

Website:

www.ankareijnierseathmer.com

Mijn schilderijen laten zien dat ik geïntrigeerd ben door de mens. De mens in al zijn verschillende gedaantes, vormen en handelingen.

 

Een goed portret is voor mij meer dan uitsluitend een goede gelijkenis. Ik streef ernaar uitdrukking te geven aan de ziel achter het beeld, het karakter en de energie van een persoon. 

 

Wilt u een portret laten maken van uzelf of iemand die u dierbaar is, dan maak ik zo mogelijk zelf de foto's. Een portret laten maken van iemand die er niet meer is, kan uiteraard op basis van foto's die in uw bezit zijn.

 

Ik ben gefascineerd door de (oude) wetenschap en het lijnenspel van technische tekeningen. Dit is terug te vinden in mijn werk in de vorm van eenvoudige voorwerpen of vormen met een oeroude geschiedenis. Een grote inspiratiebron is de mens die getracht heeft de puzzel van de verhoudingen op aarde te ontrafelen.

 

Al op jeugdige leeftijd had ik interesse voor tekenen en schilderen. Op de leraren opleiding  Beeldende Vakken en de Kunstacademie te Utrecht heb ik les gehad in meerdere disciplines. Daarna ben ik me blijven ontwikkelen door deel te nemen aan workshops en masterclasses van bekende kunstenaars, inspirerende schildersgroepen en modeltekensessies.

 

Tekenen en schilderen zijn uitgegroeid tot mijn niet meer weg te denken passie.

bottom of page