top of page

Yvonne Swieringa-Greve
Beeldhouwer

Atelier: 
Prinses Marielaan 7

Telefoon:
06-13279221

Email:
yvonnegreve@hetnet.nl

Geboren in 1948 als dochter van een steenhouwer. Zoals 'de bekende appel valt...' is ook Yvonne aan de meest elementaire grondstof, het steen, verslaafd geraakt. Welliswaar laat begonnen, kennelijk was er aanleg en talenten zeker niet van een vreemde.

 

Midden jaren '80 is ze op Aruba echt van start gegaan met het figuratief werken in gips en klei. Terug in Nederland heeft ze zich op de Gooise Academie verder ontwikkeld. Vervolgens wist ze in 2003 succesvol de opleiding op de 'Wackers Academie' te Amsterdam af te ronden.

 

Inmiddels heeft ze in diverse galerieën haar werk geëxposeerd in onder meer Amsterdam, Bussum, Haarlem en vanzelfsprekend ook op Aruba, waar het ooit allemaal begon.

 

Het werken met de materialen bleef niet beperkt tot gips en klei. Inmiddels heeft ze haar grote passie gevonden in het echte steenhouwen bet bijvoorbeeld hardsteen, diabas, albast serpentijn en diverse andere soorten steen.

 

In stijl heeft Yvonne door de jaren heen een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Religieuze en abstracte beelden in steen behoren tot haar specialiteit. Daarnaast zijn haar beelden in brons van voetballers in hun meest karakteristieke beweging en houding opvallend en verrassend.

 

Yvonne maakt in opdracht en met grote liefde en plezier voor het vak portretten en 'prachtige koppen' van klei en beelden in brons.

bottom of page