top of page

Carolien Brusse
Keramiek

Atelier: 
Ruthardlaan 29

Telefoon:
06 52446099

Email:
beensbrusse@gmail.com

Website:
carolienbrusse.nl

Ik bouw mijn werk met de hand op van steengoedklei en gebruik verschillende decoratie-technieken zoals schilderen (met Terra Sigillata en glazuur), stempelen (met gevonden of zelfgemaakte voorwerpen) en scraffito. Ook verwerk ik oude scherven en transfers. Mijn werk is bedoeld om te gebruiken, naar te kijken en aan te raken. De functionele vorm, de wisselende glad- en ruwheid van de huid en het reliëf van de details nodigen hiertoe uit.

 

Mijn vormonderzoek komt tot stand door intuïtief om te gaan met de mogelijkheden van het materiaal en door de verbinding met het ontstane object.Telkens dient zich zo weer een volgende vorm en 'persoonlijkheid' aan. Vorm en decoratie krijgen tijdens het werken vaak een, symbolische betekenis en/of emotionele lading. Dit verhaal krijgt de kijker er (meestal) niet bij. Het beeld moet voor zich spreken.

 

De vazen en kannen voor bloemen die ik maak zijn stevig, goed waterdicht en worden nog mooier door er een tak of wat bloemen in te zetten. Het zijn unieke, maar geen museumstukken. Bestemd voor mensen die zich ermee willen verbinden, en ze willen koesteren en gebruiken. 

 

Ik werk graag in opdracht. Gevelstenen/tegeltableaus, borden/schalen/vazen (voor een speciale gelegenheid) en urnen behoren o.a. tot de mogelijkheden. 

bottom of page