top of page

Simone Huy
Schilder

Atelier: 
Singel 110

Telefoon:
06-10116370

Email:
simonehuy@gmail.com

Website:
simonehuy.nl

Na een carrière van meer dan 30 jaar bij de omroeporkesten in Hilversum heeft Simone het roer omgegooid en is zich helemaal gaan richten op de beeldende kunst.

 

Zij tekent al sinds haar jeugd en is halverwege de jaren negentig met lessen begonnen bij de Volksuniversiteit Bussum. Ook heeft zij in die jaren aquarelleerlessen bij Hans Almekinders gevolgd en is later overgestapt op olieverf.

 

Op de Gooise Academie in Laren heeft ze les gehad van o.a. Lex Goes en Gerrit de Weerd. Bij de laatste heeft ze zich verder ontwikkeld in een meer eigen stijl. Uitgangspunt is daarbij altijd de waarneming en de verbeelding daarvan.

 

Om zich verder te ontwikkelen en zich in een breder scala van kunstuitingen te verdiepen heeft Simone van 2013-2015 aan de Nieuwe Akademie voor beeldende kunst in Utrecht (NAU) gestudeerd.
Tevens heeft zij een intensieve cursus modeltekenen aan de Wackers Academie in Amsterdam gedaan bij diverse docenten.

 

Met ingang van oktober 2015 is Simone lid van Artes, Kunstkring Bussum.

 

Simone schildert graag landschappen, maar is ook geinspireerd door de menselijke figuur. Het werk kenmerkt zich vaak door heldere kleuren en de opbouw van de compositie wordt ondersteund door het aanwezige lijnenspel. 

 

Naast olieverfschilderijen, maakt Simone ook tekeningen in b.v. houtskool, of inkt en linosnedes.

 

Momenteel is zij bezig met het maken van etsen en droge naald tekeningen.

bottom of page