top of page

Greetje Hubers
Schilder

Atelier: 
Burg. 's-Jacoblaan 8

Telefoon:
06-30818299

Email:
info@ghubers.nl

Website:
ghubers.nl

Ik groeide op in Drenthe. Inmiddels woon en werk ik al 40 jaar in Bussum. Na de middelbare school begon ik aan de kunstacademie in Groningen  en vervolgde ik mijn opleiding aan de Vrije Academie in Nijmegen, daarna gag ik jarenlang les en gaf advies aan onderwijsinstellingen. Opleiding kunstacademie en therapeutische training de Wervel te Zeist en Hoge school Hans Hermann, in Zwitserland.

 

In de loop der jaren ontwikkelde ik mijn eigen stijl. Materialen en technieken die ik gebruik zijn olieverf, acryl en gemengde techniek.

 

Mijn wek is kleurrijk en het best te omschrijven als lyrisch abstract. Abstract vanwege het ontbreken van verwijzingen naar een herkenbare werkelijkheid. Lyrisch omdat het werk een emotie, stemming of gedachte overbrengt.

 

Ik laat mij graag inspireren. Zo zijn de natuur, een boom in de kracht van zijn leven of een legende belangrijke inspiratiebronnen in mijn leven. Mijn passie is terug te vinden in mijn werk. Net als mijn liefde voor kleur en het streven naar eenvoud. Eenvoud die ik bereik als de betekenis van dingen diep tot mij laat door dringen.

 

Kleur is de kern van mijn kunst. Dagelijkse gebeurtenissen, verhalen, muziek. Ik beleef ze in kleur.

 

Mijn werk komt tot stand door nuances aan te brengen, door vlakken te verbinden of ze van elkaar te scheiden.

 

Het schilderij is af als het met mensen iets doet. Als het uitdaagt te communiceren en mensen in actie laat komen.

 

Ik heb op diverse plekken in het hele land geëxposeerd en in vele landen in het buitenland. O.a. in het Borghese Palace in Florence in Italie. Jaarlijks doe ik mee aan de Open Atelier Route in Bussum.

bottom of page