Artes

Notice: Only variables should be assigned by reference in /var/www/domains/artesbussum.nl/www/templates/cannersskeleton/html/com_artes_column/column/default.php on line 7

Column / Anthél Reijnders

9-12-2017

Anthél over haar initiatief 'Pakje Kunst' in Bussum

'Old School' met  PAKJE KUNST!

 

Kunst uit de muur. Het bestond al maar wordt weer actueel. Na de Art-O-Mat in Duitsland en Amsterdam, hebben we nu PAKJE KUNST.

Kunst die je kunt trekken uit een retro sigaretten-automaat. De kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen uit Tilburg heeft het concept opgepakt en uitgerold over Nederland.  De ouderwetse, afgeschreven sigaretten-automaten komen nu weer terug in het straatbeeld. Maar nu gevuld met kunst!

 


Eind 2019 adopteert ook Anthèl Reijnders in Bussum zo'n retro Bitri-automaat. Speciaal voor Pakje Kunst selecteerde zij 25 kunstenaars uit Gooise Meren en omgeving die elk 20 verschillende kunstwerkjes maakten. Dat zijn 400 kunstwerkjes!

Maar sinds de officiële opening in oktober door de burgemeester Han ter Heegde was de hele voorraad in januari 2020 al op!


Nieuwe kunstenaars en bestaande deelnemende kunstenaars hebben inmiddels het apparaat weer tot de nok toe gevuld. Maar voor hoe lang? 

De kleine Pakjes met Kunst blijken populaire cadeautjes om aan elkaar te geven. Inspirerend en verrassend. En ja het is ook voor mensen die een gokje willen wagen, want van te voren ben je niet bekend met de inhoud. Het is net als bij een kindersurprise-ei. Je kunt evengoed een schilderij als een 3D houtwerkje of een metalen object in het Pakje Kunst aantreffen.

 

Wie nieuwsgierig is geworden komt naar Het Hoofdkantoor, Herenstraat 24 in Bussum.  

Door  2 x 2 Euromunten in te werpen trek je een kunstwerkje van een artiest uit jouw omgeving.


Vergroot je avontuur door contact op te nemen met deze kunstenaar. Wie weet waar dat toe kan leiden…


 

Op  www.PakjeKunst.com  staan alle deelnemers in Bussum (bij regio Midden)

 

Groeten van Anthèl Reijnders

Regiobeheerder bij Pakje Kunst

 

 

In de krant

Deel dit artikel via: